divendres, 6 de març del 2009

Velles Coremes

dimarts, 3 de març del 2009

Hinamatsuri












Hinamatsuri és una tradició japonesa que va començar fa més de mil anys. És la festa de les nines o de les filletes. Es celebra dia 3 de març i es demana que les filletes creixin en salut i siguin felices. A les cases que hi ha filletes s'adornen unes nines col·locades en una espècie d'altaret on cada una d'elles té el seu lloc (dalt hi ha la parella d'emperadors, al segon escaló hi ha les dames de la cort,etc...). Es veu que són unes nines caríssimes i hi ha gent que només pot adornar amb la parella d'emperadors, en canvi d'altres ho tenen tot ben muntat. Hi ha cançons dedicades a aquesta festivitat, uns menjars especials...
Como muy bien explica Nora en su blog, Hinamatsuri es una tradición japonesa, de origen chino, que empezó hace más de mil años. Es la fiesta de las muñecas o de las niñas. Se celebra el día 3 de marzo y es para pedir salud y felicidad para las hijas. En las casas suelen adornar con una especie de altar donde colocan la pareja de emperadores arriba del todo, debajo de ellos se colocan las damas de la corte....Son unas muñecas muy caras por lo que en algunas casas sólo adornan con los emperadores, sin los otros niveles. Para celebrar esta fiesta hay canciones y comida especiales.

March 3 is Hina Matsuri (Doll Festival or Girls' Festival), when people pray for the happiness and healthy growth of girls. Families with young daughters mark this day by setting up a display of dolls inside the house. They offer rice crackers and other food to the dolls.

diumenge, 1 de març del 2009

Dia de les Illes Balears (1 de març)

Avui (1 de març, dia de les Illes Balears) vull retre un homenatge a l'artista mallorquí Miquel Barceló.

Hoy (1 de marzo, día de las Islas Baleares) quiero rendir un homenaje al artista mallorquín Miquel Barceló.

Today (1st March, day of the Balearic Islands) I want to pay tribute to the Majorcan artist Miquel Barceló.