diumenge, 29 de març de 2009

1 d'abril: es dia d'enganarA Menorca celebram "es dia d'enganar" el dia 1 d'abril. Aquesta tradició també la comparteixen els països de parla anglesa, França.... Recordau que Menorca va ser "anglesa" uns quants anys del s.XVIII i de llavors ens han quedat algunes dites, paraules, costums, característiques arquitectòniques, el gin... Així com a la resta d'Espanya celebren el dia de "los santos inocentes" per l'hivern, el 28 de desembre, nosaltres ho celebram per la primavera. De petita , quan tenia 5 anys i anava a escola amb sor Victòria, record que a l'escola la broma que ens fèiem entre els companys era la de: "hi ha un lleó darrera teu!". Per celebrar el dia d'enganar els diaris de l'illa solen publicar notícies falses, fotomuntatges...el diari Menorca dedica unes pàgines a la setmana escrites en anglès a la colònia d'anglesos que viu a Menorca (gent jubilada...) i també es fa ressó del dia d'enganar que ells anomenen April fool's Day.
En Menorca celebramos el día de los santos inocentes el 1 de abril. Esta tradición también la comparten los países de habla inglesa, Francia... Recordad que Menorca fue "inglesa" unos años en el s.XVIII y desde entonces nos han quedado unas cuantas frases, palabras, costumbres, característics arquitectónicas, el gin... Así como en el resto de España se celebra el día de los santos inocentes en invierno, el 28 de diciembre, nosotros lo celebramos en primavera. De pequeña, cuando tenía 5 años e iba a la escuela con sor Victoria, recuerdo que la broma que nos hacíamos con los compañeros era la de:"¡hay un león detrás de tu silla!". Para celebrar el "día de engañar" la prensa escrita de la isla suele publicar noticias falsas, fotomontajes...el diario Menorca dedica una páginas semanales escritas en inglés para la colonia de ingleses establecida en Menorca (jubilados...) y también tienen en cuenta esta tradición inglesa del April fool's Day.

April Fool's Day or All Fool's Day occurs annually on April 1. People in Minorca celebrate that day because there were periods of British presence on Minorca during the 18th Century. The day is generally observed by playing a practical joke on a "victim" who soon becomes known as an April Fool.