diumenge, 19 d’abril del 2009

Dia del llibre

A Ferreries el dia de sant Jordi l'anomenam el dia del llibre. Les dues llibreries del poble posen parada baix l'envelat de la plaça Espanya i darrerament hi ha hagut els alumnes de 6è de primària i els de l'institut que també han volgut vendre llibres de segona mà per replegar doblers per al viatge de fi de curs. El dia del llibre es celebra el dissabte després del 23 d'abril (si cau en dissabte es fa el mateix dia) i molta gent surt al carrer a mirar i comprar llibres. Aquest dia les llibreries et fan un descompte d'un 10%.
El fet de regalar una rosa a les persones que estimes és recent i de cada vegada s'acostuma més. Hi ha llibreries que conviden il·lustradors, escriptors per anar a les escoles... Les biblioteques organitzen activitats tipus contacontes...
El dia del llibre coincideix amb l'aniversari de la mort del escriptor d'Alcalà d'Henares, Miguel de Cervantes i també pels voltants del 23 d'abril morí l' escriptor d'Stratford-upon-Avon, William Shakespeare.
A l'Elefant trompeta trobareu molta informació de llibres, il·lustradors... Les dues primer imatges d'aquesta entrada són del seu blog.

En Ferreries el día de San Jorge es el dia del libro. Las dos librerías del pueblo exponen sus libros bajo la carpa que hay montada en la plaza España y últimamente los alumnos de 6º de primaria y los del instituto también han querido vender libros de segunda mano para obtener dinero para el viaje de fin de curso. El día del libro se celebra el sábado después del 23 de abril (si cae en sábado se celebra el mismo día) y mucha gente sale a la calle para ver y comprar libros ya que las librerías ofrecen un descuento de un 10%.
El hecho de regalar una rosa (costumbre catalana) a las personas que queremos es reciente y de cada vez se acostumbra más. Hay librerías que invitan a ilustradores y escritores para ir a las escuelas... Las bibliotecas organizan actividades tipo cuentacuentos...
El día del libro (23 de abril) coincide con el aniversario de la muerte de Miguel de Cervantes y casi con el aniversario, también de muerte, de William Shakespeare.


In Ferreries Saint George's Day is the Book Day. In my town there are two bookshops. That day (23rd April)people go to Spain square where the book stalls are set up and they can buy books.
The idea for this celebration originated in Catalonia where on 23rd April, Saint George's Day, a rose is traditionally given as a gift for each book sold.
23 April: a symbolic date for world literature for on this date and in the same year of 1616, Cervantes and Shakespeare died.