divendres, 20 de febrer del 2009

Carnaval



Carnaval és el període abans de la Quaresma. Dura sis dies; comença en dijous (anomenat dijous jarder, dijous llarder o dijous gras) i acaba en dimarts (el darrer dimarts). A Ferreries el dijous de carnaval només va ser celebrat pel Club de Jubilats que va organitzar una festa per als socis encara que també vaig veure algun al·lot disfressat pel carrer. El divendres de carnaval les escoles del poble van preparar festes de disfresses i hi va haver passacarrers per als més menuts; hi havia uns marinerets preciosos!


El dissabte de carnaval és el dia que grossos i petits surten al carrer disfressats. A les cinc i mitja del capvespre comença el passacarrers amb l'animació de la banda de cornetes i tambors; aquest acaba a l'envelat de la plaça Espanya on el grup Pinyeta Pinyol canta i anima la festa; també hi ha un concurs de disfresses organitzat per l'Associació de Vesins s'Enclusa


Carnaval es el periodo anterior a la Cuaresma. Dura seis días, empieza el jueves y termina el martes. En Ferreries el jueves de carnaval sólo fue celebrado por el Club de Jubilados que organizó una fiesta para los socios aunque también vi algunos niños disfrazados por la calle. El viernes de carnaval las escuelas del pueblo prepararon fiestas de disfraces y hubo pasacalles para los más pequeños. ¡Había unos marineritos preciosos! El sábado de carnaval es el día que grandes y pequeños salen a la calle disfrazados. A las cinco y media de la tarde empieza el pasacalles con la animación de la banda de cornetas y tambores; éste termina en la carpa de la plaza España donde el grupo Pinyeta Pinyol actúa; también hay un concurso de disfraces organizado por la Asociación de Vecinos.

Carnival is the period before Lent. It lasts six days; it starts on Thursday and finishes on Tuesday. In Ferreries small children participated in the carnival parade last Friday afternoon. Parents and infants dressed up as sailors. On Saturday a lot of people dressed up and participated in the costume parade. People listened to the Cornet and Drum Band and finally there was a Pinyeta Pinyol Band concert in Spain Square. There was also a costume competition.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Visca el carnaval de Ferreries !!!! Ens ho vam passar molt bé, eh? tia Marga...
Quina ratolineta més polida, la pirata feia molt bona planta i la caputxeta vermella estava molt simpàtica, jejeje

Joana, Nico i Agnès Shuchun